Over Hilda Ham

Hilda geeft uitleg op de expositie Wadden en Wierden
Hilda Ham

Hilda Ham

Gastvrouw en docent van Weefgoed is Hilda Ham, bevoegd docent beeldende vorming. 

Cursussen
Hilda: “Sinds 1990 verzorg ik weefcursussen en workshops.  In mijn lessen werk ik volgens de Bauhaus-methode: technisch en beeldend onderwijs gaan gelijk op; weven is ambacht én expressie. Ik wil mijn cursisten zó begeleiden dat zij kennis en vaardigheden op een persoonlijke manier kunnen toepassen.

Eigen weefwerk
Weven is voor mij een vorm van expressie, van communicatie. Ik streef er naar werkstukken met zeggingskracht te maken. Textiel heeft daarbij voor mij gevoelswaarde, een meerwaarde om te kunnen verbeelden. In een aantal werkstukken gaat het  om een samenspel tussen functionaliteit en kunstzinnigheid.

Enkele werkstukken van Hilda (klik op een foto voor vergroting)