Workshops

Weefgoed organiseert regelmatig workshops van een dag waarin een bepaalde techniek aan de orde komt of een thema betreffende weven en vormgeving. Docente: Hilda Ham.

Eend

Kaart

Weven met foto’s en (kunst)kaarten

  •  data in overleg
  • Tijd: 9.30-16.00 uur

In deze workshop wordt geweven op weeframen met  in repen gesneden foto’s, zelf beschilderd papier of (kunst)ansichtkaarten. Door de gesneden repen papier af te wisselen met allerlei soorten weefgarens kunnen verrassende nieuwe beelden ontstaan. Het werkstuk wordt ter plekke afgewerkt en ingelijst. Deze techniek is ook geschikt voor het maken van originele wenskaarten. Weefervaring is niet nodig. Weeframen zijn in het atelier aanwezig, maar zelf meenemen kan natuurlijk ook.

Kosten p.p.: € 50,–, inclusief lesbrief, weefgarens, lijst, koffie, thee en soep

Deze workshop is ook geschikt voor zelfgevormde groepjes (3 – 7 personen) op een zelfgekozen datum. 

Klik hier om u aan te melden >>

Verven op de ketting

  •  Data in overleg. Tijd: 9.30 – 16.00 uur.

In de workshop Verven op de ketting wordt geleerd hoe een gespannen schering op het getouw wordt beschilderd met textielverf. We verven met de kwast: zo uit de hand, met behulp van afplaktape en met sjablonen. Ook het mengen van verf, het maken van een ontwerp en het snijden en gebruiken van sjablonen worden behandeld. Verder wordt aan de te gebruiken garens en het werken met verschillende weefbindingen aandacht besteed.

De deelnemers beschilderen de schering op hun eigen, van te voren ingeregen, getouw. Informatie hierover wordt bij de bevestiging verstrekt.

Kosten p.p.: € 50,–, inclusief lesbrief, verf, sjabloonfolie, koffie/thee en soep.

Klik hier om u aan te melden >>